Terug
Kinderwens en endometriose

Als je endometriose hebt kun je meer moeite hebben om zwanger te raken. Veel vrouwen voelen zich hierdoor dubbel gestraft. Naast de maandelijkse klachten door endometriose is er ook nog het verdriet van een onvervulde kinderwens.

Endometriosehaarden of-cystes bij de eileiders kunnen de eileiders zover dicht drukken dat een eicel en zaadcel elkaar onmogelijk kunnen ontmoeten. Ook cystes bij of in de eierstokken kunnen ervoor zorgen dat er geen eicelrijping of eicelsprong plaats kan vinden.
Hierdoor kan het moeilijker worden om een kinderwens te vervullen.

In de traditionele Chinese geneeswijze wordt de baarmoeder gezien als het paleis van het kind. Het paleis moet schoon, warm en voorzien zijn van voldoende voeding voor een verblijf van 10 ‘maan-maanden’door een baby.

DE OORZAKEN VAN EEN ONVERVULDE KINDERWENS EN ENDOMETRIOSE VOLGENS DE TRADITIONELE CHINESE GENEESWIJZE

De traditionele Chinese geneeswijze gaat nog een stapje verder dan wat hier zojuist is beschreven. Volgens deze geneeswijze ontstaat endometriose omdat er onvoldoende energie en doorstroming van bloed in het bekken is. Als gevolg hiervan kan het paleis van het kind onvoldoende voorzien zijn van de juiste voorwaarden (en voeding) om erin te willen verblijven.
Met andere woorden; om zwanger te worden en te blijven is letterlijk energie voor twee nodig.
Deze energie haal je onder andere uit de juiste voeding.

ZWANGER WORDEN EN BLIJVEN; DE ROL VAN JUISTE VOEDING

Hoe belangrijk gezonde voeding is voor het slagen van een zwangerschap is ook wetenschappelijk onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat de kans op een voortdurende zwangerschap bij IVF/ICSI met 65% steeg door aanpassing van het eetpatroon (Twigt et al, 2012).

Het endometriosedieet kan je hierbij helpen. Twee pijlers van het dieet zijn immers:
– het bevorderen van de bloedcirculatie in het bekkengebied door slim gebruik te maken van het ritme van je cyclus. Door een verbeterde bloedcirculatie in het bekken maak je van het paleis van het kind (je baarmoeder) een aangenaam verblijf waar een kindje zich graag wil nestelen.
-opbouwen van energie en bloed. Als jouw kindje van voldoende bloed en energie wordt voorzien wil het er ook graag 10 ‘maan-maanden’in verblijven.

Dankzij een goede energie-en bloedopbouw in je bekken zal jouw zwangerschap ook makkelijker en fitter verlopen. Het endometriosedieet voorziet je van voldoende voedingsstoffen voor jezelf en jouw kindje. Als bonus voorkom je daarnaast overgewicht tijdens de zwangerschap.

Kookboek endometriosedieet aanbevolen door gynaecologen en EndometrioseStichting

de helende kracht van voeding voor vrouwen Inkijkexemplaar Bestel het boek Op voorraad. 30 dagen bedenktijd: niet goed is geld terug.