Bereiding
1. Schil de bietjes en snijd ze door vieren
2. Voeg alle ingrediënten van het recept samen in een keukenmachine of blender en mix tot een zachte mousse.
3. Proef en voeg naar smaak meer zout, peper of citroensap toe.
Bereidingstip
Als je geen voorgekookte bietjes hebt maar rauwe bieten in de schil. Draai de bietjes ongewassen en ongeschild in aluminiumfolie en rooster ze op 200 graden in 60 – 75 minuten gaar voor een heerlijk zoete smaak. Was en schil ze daarna (met handschoenen aan om rode handen te voorkomen). Als je de bietjes kookt, reken dan op 45 minuten extra kooktijd.
Serveertip
Als beleg op toast of als voorafje met veldsla en haring.
Variatie
Vervang de gedroogde pruimen door gedroogde ontpitte dadels.
Geschikt
- In alle fasen van de cyclus maar vooral tijdens de menstruatie (week 1); bij klontjes in het menstruatiebloed en/of bij pijn.
- Tijdens de menstruatie (week 1); bij veel bloedverlies.
- In de eerste en tweede week na de menstruatie (week 2 en 3); om energie en bloed op te bouwen.
- In de periode dat je last hebt van endometriosehaarden bij de darmen.
- Als je gevoelig bent voor botontkalking omdat je langdurig (kunstmatig) in de overgang bent.
- Als me moeite hebt met stoelgang wegens droge ontlasting (voor de menstruatie of omdat je kunstmatig in de overgang bent).
- Als je zwanger wil worden of bent en een extra natuurlijke bron van foliumzuur wenst.
Niet geschikt
- Als je gevoelig bent voor diarree.
In het boek lees je ook nog waarom dit zo is volgens de Chinese- of westerse voedingsleer.