Terug
Rode bietjesmousse met walnoot
Ingredienten
  • 500 gram geroosterde of gekookte rode bietjes
  • 6 ontpitte gedroogde pruimen
  • Handjevol walnoten
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • Snufje zout
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optioneel: 4 gedroogte ontpitte dadels
Bereidingstijd 10 minuten en als je de bietjes nog niet hebt gekookt of geroosterd 45 – 75 minuten extra. Benodigdheden

Keukenmachine of blender, (oven of pan).

Houdbaarheid Maximaal 3 dagen in de koelkast.
Bereiding

1. Schil de bietjes en snijd ze door vieren
2. Voeg alle ingrediënten van het recept samen in een keukenmachine of blender en mix tot een zachte  mousse.
3. Proef en voeg naar smaak meer zout, peper of citroensap toe.

Bereidingstip

Als je geen voorgekookte bietjes hebt maar rauwe bieten in de schil. Draai de bietjes ongewassen en ongeschild in aluminiumfolie en rooster ze op 200 graden in 60 – 75 minuten gaar voor een heerlijk zoete smaak. Was en schil ze daarna (met handschoenen aan om rode handen te voorkomen). Als je de bietjes kookt, reken dan op 45 minuten extra kooktijd.

Serveertip

Als beleg op toast of als voorafje met veldsla en haring.

Variatie

Vervang de gedroogde pruimen door gedroogde ontpitte dadels.

Geschikt
  • In alle fasen van de cyclus maar vooral tijdens de menstruatie (week 1); bij klontjes in het menstruatiebloed en/of bij pijn.
  • Tijdens de menstruatie (week 1); bij veel bloedverlies.
  • In de eerste en tweede week na de menstruatie (week 2 en 3); om energie en bloed op te bouwen.
  • In de periode dat je last hebt van endometriosehaarden bij de darmen.
  • Als je gevoelig bent voor botontkalking omdat je langdurig (kunstmatig) in de overgang bent.
  • Als me moeite hebt met stoelgang wegens droge ontlasting (voor de menstruatie of omdat je kunstmatig in de overgang bent).
  • Als je zwanger wil worden of bent en een extra natuurlijke bron van foliumzuur wenst.
Niet geschikt
  • Als je gevoelig bent voor diarree.

In het boek lees je ook nog waarom dit zo is volgens de Chinese- of westerse voedingsleer.

Kookboek endometriosedieet aanbevolen door gynaecologen en EndometrioseStichting

de helende kracht van voeding voor vrouwen Inkijkexemplaar Bestel het boek Op voorraad. 30 dagen bedenktijd: niet goed is geld terug.

Kookboek endometriosedieet aanbevolen door gynaecologen en EndometrioseStichting

de helende kracht van voeding voor vrouwen Inkijkexemplaar Bestel het boek Op voorraad. 30 dagen bedenktijd: niet goed is geld terug.

Ik hoop van harte dat u kunt genieten van de helende kracht van voeding

Dr. J.Maas endometriose-specialist
Lees meer

Over de auteur

Stephanie van Hulst, gelicenseerd acupuncturist en Chinees herbalist is de auteur van het endometriosedieet.

Lees meer