Over de auteur ‘Endometriose en menstruatieklachten te lijf

Stephanie van Hulst

Ik, Stephanie van Hulst, gelicenseerd acupuncturist en Chinees herbalist ben de auteur van het endometriosedieet. Ik heb me sinds 2006 gespecialiseerd in de behandeling van endometriose(klachten). In mijn werk spreek ik met vrouwen met endometriose uit Nederland, België en Duitsland. Daarnaast geef ik (wereldwijd) online-consulten aan vrouwen die hun gezondheid willen verbeteren met behulp van voeding, leefstijl en Chinese kruiden.Meer over hoe ik werk lees je hier;werkwijze praktijk van hulst

Het is mijn droom en missie om vrouwen met endometriose een aangenamer en fitter leven te bieden. Dit doe ik door breed te kijken; zowel vanuit regulier oogpunt als vanuit traditionele Chinese geneeswijze. Ik werk bij voorkeur samen met gynaecologen. Zo behaal je de beste resultaten.  En daarom lees je in mijn boek ook zowel over hoe reguliere voedingsleer naar endometrioseklachten kijkt als hoe de traditionele Chinese geneeswijze dit behandelt.

In 2008 heb ik de eerste versie van het endometriosedieet geschreven. Met het geschreven boek geef ik vrouwen een belangrijk hulpmiddel om klachten te verminderen en toch lekker te blijven eten. In het boek heb ik mijn jarenlange kennis van endometrioseklachten en voeding gebundeld.

Op het Internationaal Europees Acupunctuurcongres te Rothenburg (2015) gaf ik een lezing aan collega’s over de rol van voeding bij endometriose(klachten). Op 18 april 2018 gaf ik samen met o.a. Dr.Mijatovic (endometriosespecialist) een lezing in het VumC Amsterdam over de rol van voeding bij endometriose en in mei 2019 gaf ik een lesdag over de rol van voeding bij endometriose(klachten) op het Internationaal Europees Acupunctuurcongres in Rothenburg. Verder schrijf ik artikelen over de rol van voeding bij endometriose-en menstruatieklachten voor vakbladen en werk ik mee aan podcasts over dit onderwerp.

Op dit moment ben ik bezig mijn boek te vertalen in het Engels. Ik verwacht het in 2022 zelf uit te gaan geven als E-boek.