Over de auteur ‘Endometriose en menstruatieklachten te lijf

Stephanie van Hulst

Ik, Stephanie van Hulst, gelicenseerd acupuncturist en Chinees herbalist ben de auteur van het endometriosedieet. Ik heb me sinds 2006 gespecialiseerd in de behandeling van endometriose(klachten). In mijn praktijk ontvang ik vrouwen met endometriose uit Nederland, België en Duitsland. Daarnaast geef ik (wereldwijd) Skype-consulten aan vrouwen die niet naar Nijmegen kunnen komen. Meer over hoe ik werk lees je hier;werkwijze praktijk van hulst

Het is mijn droom en missie  om vrouwen met endometriose een aangenamer en fitter leven te bieden. Dit doe ik door breed te kijken; zowel vanuit regulier oogpunt als vanuit traditionele Chinese geneeswijze. Ik werk bij voorkeur samen met gynaecologen. Zo behaal je de beste resultaten.  En daarom lees je in mijn boek ook zowel over hoe reguliere voedingsleer naar endometrioseklachten kijkt als hoe de traditionele Chinese geneeswijze dit behandelt.

In 2008 heb ik de eerste versie van het endometriosedieet geschreven. Met het geschreven boek geef ik vrouwen een belangrijk hulpmiddel om klachten te verminderen en toch lekker te blijven eten. In het boek heb ik mijn jarenlange kennis van endometrioseklachten en voeding gebundeld.

Op het Internationaal Europees Acupunctuurcongres te Rothenburg (2015) gaf ik een lezing aan collega’s over de rol van voeding bij endometriose(klachten). Op 18 april 2018 gaf ik samen met o.a. Dr.Mijatovic (endometriosespecialist) een lezing in het VumC Amsterdam over de rol van voeding bij endometriose en in mei 2019 geef ik een lesdag over de rol van voeding bij endometriose(klachten) op het Internationaal Europees Acupunctuurcongres in Rothenburg.