Over de auteur ‘Endometriose en menstruatieklachten te lijf

Stephanie van Hulst

Ik, Stephanie van Hulst, acupuncturist en Chinees herbalist (lid NWP) ben de auteur van het endometriosedieet. Sinds 2006 heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van endometriose(klachten) en onbegrepen menstruatieklachten. In mijn werk spreek ik wereldwijd met vrouwen die hiervan last hebben. Om die reden werk ik online. Samen werken we aan hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren met behulp van voeding, leefstijl en Chinese kruiden. Meer over mijn werk lees je hier; werkwijze praktijk van hulst

Het is mijn droom en missie om vrouwen met endometriose een aangenamer en fitter leven te bieden. Dit doe ik door breed te kijken; zowel vanuit regulier oogpunt als vanuit traditionele Chinese geneeswijze. Daarom werk ik bij voorkeur samen met gynaecologen. Zo behaal je de beste resultaten.  En als gevolg daarvan lees je in mijn boek ook zowel over hoe reguliere voedingsleer naar endometrioseklachten kijkt als hoe de traditionele Chinese geneeswijze dit behandelt.

In 2008 heb ik de eerste versie van het endometriosedieet geschreven. Dit op aandringen van vele vrouwen die mijn praktijk hadden bezocht. ‘Schrijf er nou eens een boek over’werd me regelmatig ingefluisterd. In de loop van de jaren breidde mijn kennis over voeding, endometriose en menstruatieklachten verder uit. De eerste versie voldeed niet meer. Na 3 jaren intensief te schrijven ontstond het boek wat er nu is. Alles bij elkaar kostte het me bloed, zweet en tranen maar ik ben er nog steeds trots op. Met het geschreven boek geef ik vrouwen een belangrijk hulpmiddel waarmee zij klachten kunnen verminderen en toch lekker blijven eten.

Op het Internationaal Europees Acupunctuurcongres te Rothenburg ( 2015 en 2019) gaf ik een lezing aan collega’s over de rol van voeding bij endometriose(klachten). Op 18 april 2018 gaf ik samen met o.a. Dr.Mijatovic (endometriosespecialist) een lezing in het VumC Amsterdam over de rol van voeding bij endometriose.Verder schrijf ik artikelen over de rol van voeding bij endometriose-en menstruatieklachten voor vakbladen en werk ik mee aan podcasts over dit onderwerp.

Op dit moment ben ik bezig mijn boek te vertalen in het Engels en het om te zetten naar een online-cursus. Ik verwacht het in 2024 uit te kunnen brengen zodat nog meer vrouwen aan de slag kunnen met voeding om hun klachten te verminderen. Hiermee hoop ik dat vrouwen die worstelen met deze klachten een handreiking te geven zodat zij een mooier en fijner leven gaan hebben.